V kraji klesá počet pacientov s príznakmi chrípky

06.03.2009 Prešov

Prešov 6. marca (TASR) – Počet akútnych respiračných a chrípke podobných ochorení v Prešovskom kraji stále klesá. Vyplýva to z aktuálnych štatistických údajov Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Prešove.
Lekári v tomto regióne zaevidovali v priebehu 10. kalendárneho týždňa celkom 10.170 pacientov, u ktorých sa prejavili príznaky týchto ochorení. Oproti predchádzajúcemu týždňu je to o 1041 chorých menej. Zástupkyňa regionálnej hygieničky RÚVZ v Prešove Slávka Zakuťanská, dnes informovala TASR, že chorobnosť kraji sa pohybovala na úrovni 2010,7 prípadov na 100.000 obyvateľov.
Vzhľadom na väčší výskyt ochorenia u detí v školskom veku v siedmich okresoch Prešovského kraja zatvorili desať základných a dve materské školy. \"Nárastu chrípky s veľkou pravdepodobnosťou zabránili hlavne jarné prázdniny, ktoré boli v tomto regióne počas minulého týždňa, pretože sa znížilo riziko prenosu vírusov. V poslednom období bola najviac postihnutá veková kategória detí do päť rokov, \" konštatovala Zakuťanská a dodala, že v nasledujúcich týždňoch očakávajú ďalší pokles ochorení. Napriek tomu by však podľa nej v tomto premenlivom počasí mali ľudia dbať na posilnenie imunity a to predovšetkým vyšším prísunom vitamínov.
 

Vyberte región